Ostali sportovi
Ostali sportovi

Kineskinje prvakinje svijeta u zapadnjačkom sportu

Premda prije deset godina nije niti znala što je curling, Kineskinja Bingyu Wang i njezina ekipa postale su nove svjetske prvakinje u tom sportu, a s trona su skinule nepobjedive Šveđanke.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U finalnom susretu SP-a održanog u korejskom Gangneungu Kineskinje su pobijedile dvostruke svjetske prvakinje i zlatne s posljednjih olimpijskih igara Šveđanke 8:6.

Pobjeda je još važnija, zna li se da je izborena zadnjim bacanjem u zadnjem 'endu' kada je Kina 'double take outom' iz igre izbacila dva 'stonea' Šveđankama i tako izborila najvažniju pobjedu Kineskinja u povijesti.

'Dogodilo se nešto nevjerojatno', rekla je skiperica Wang, koja je proslavila pobjedu sa svojim suigračicama Yin Liu, Qingshuang Yue, Yan Zhou, Jinli Liu i kanadskim trenerom Dan Raphaelom.

Wang je priznala da je bila veoma nervozna prije susreta u finalu. Djevojku koju je Kina prije nekoliko godina poslala da cijelu godinu svaki dan trenira i po trinaest sati trud se i te kako isplatio. Zajedno sa svojim suigračicama pobijedile su nepobjedive Šveđanke.

Treće mjesto na SP-u pripalo je ekipi Danske koja je u borbi za broncu pobjedila Kanadu 7:6.