Ostali sportovi
Ostali sportovi

Teška ozljeda i kraj sezone za Lindsey Vonn!

Američka 28-godišnja skijašica Lindsey Vonn pretrpjela je puknuće križnih ligamenata desnog koljena prilikom teškog pada na utrci superveleslaloma na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Utrka čiji je start zbog guste magle bio odgađan čak 13 puta, te je kasnio više od tri i pol sata u odnosu na originalno predviđeno vrijeme za početak, bila je kobna za četverostruku osvajačicu Velikog globusa i svjetsku prvakinju u ovoj disciplini iz Val d'Iserea 2009. Nakon jednog skoka je nezgodno pala i odmah ostala bez skije, a bolni krici sugerirali su da se radi o teškoj ozljedi.

>> Zlato Tine Maze u sjeni strašnog pada Vonn: Prebačena helikopterom u bolnicu!

Utrka je nakon njezinog pada opet bila prekinuta, pa kasnije ipak nastavljena. Lindsey Vonn je brzo bila helikopterom prebačena u bolnicu.

Pretrpjela je puknuće prednjeg i medijalnog križnog ligamenta u desnom koljenu, te puknuće kosti u predjelu potkoljenice. Sezona je za Amerikanku iz Vaila gotova. Sezona koju će nastojati što prije zaboraviti. Sredinom prosinca uzela je stanku kako bi se potpuno oporavila od želučane viroze, s kojom se mučila od početka sezone. Vratila se u Svjetski kup sredinom siječnja u St. Antonu.

Iz američke reprezentacije priooćili su kako očekuju povratak njihove najbolje skijašice u idućoj sezoni, kada su na rasporedu Zimske olimpijske igre u Sočiju.

''Jako mi je žao zbog Lindsey koja je uzela suviše izravnu liniju. Žalim zbog njezinog teškog pada'', izjavila je Slovenka Tina Maze, pobjednica prve utrke na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu i dominantna skijašica ove sezone u Svjetskom kupu. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.