Ostali sportovi
Ostali sportovi

Goluža smiruje naciju: Gledat ćete pravu Hrvatsku!

Poslovično oprezni Slavko Goluža s velikim optimizmom čeka četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

SP u rukometu stiglo je do četvrtfinala gdje Hrvatska u srijedu igra protiv Poljske.

"Mislim da smo dobili najtežeg protivnika do sada, njih sam i očekivao jer sam znao da Švedska neće moći izdržati protiv njih jer je prepolovljena u vanjskoj liniji. Znamo dobro da im Kim Andersson ne igra i samim time znao sam da će Poljaci u 60 minuta biti bolji i da će slaviti na kraju", kaže Slavko Goluža, koji će zajedno s reprezentativcima u utorak poslijepodne detaljno analizirati Poljake:

"Nema se tu puno što za reći, dosta su neugodni, ali siguran sam da ćemo odigrati puno bolje i agresivnije nego protiv Brazila i da ćemo gledati pravu Hrvatsku. Dobro ćemo se pripremiti i siguran sam da ćemo biti u puno boljem izdanju nego protiv Brazila."

Izbornik je obrazložio zašto Kauboji ranije nisu uspjeli slomiti Brazilce: "Obrana je uvijek bila ključni faktor, to trčanje svih 60 minuta. Bilo je jako teško igrati utakmicu protiv Brazila, rijetko se susrećemo s takvim obranama."

U ponedjeljak su stručni stožer i igrači prošetali ulicama Dohe: "Iskoristio sam priliku, malo da se razbije ta monotonija, 15 dana smo tu, idemo iz hotela u dovranu, iz dvorane u hotel. I ova hrana što jedemo malo nam je dosadilo sve to, jako lijepo je vrijeme, otišli smo se malo podružiti na svježem zraku, ručali smo vani, da napunimo baterije."