Ostali sportovi
Ostali sportovi

Gobac za GOL.hr otkrio tko će vjerojatno biti novi izbornik rukometaša

Prvi čovjek hrvatskog rukometa prokomentirao je ostavku Slavka Goluže...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Prvi čovjek hrvatskog rukometa Zoran Gobac u telefonskom se razgovoru osvrnuo na odlazak Slavka Goluže s mjesta izbornika.

Slavko Goluža podnio ostavku: Javne kritike prevelik su teret za mene!

"Nakon ovoga što se događalo, velikog pritiska javnosti to se i očekivalo od njega. Pametno je to napravio, predugo je bio u reprezentaciji, četiri godine kao pomoćnik i pet samostalno. Malo je već tu bila i jedna zasićenost igrača. Napravio je dobar posao i ostavlja visoku letvicu za sve ove koji će doći", istaknuo je Gobac:

'Goluža je imao vrlo dobre rezultate'

"Međutim, možda će netko biti taj koji će napraviti iskorak i osvojiti titulu prvaka Europe ili svijeta. Činjenica je da je Slavko Goluža imao vrlo dobre rezultate, ali ne i odlične. Isto tako, ne može se reći da je imao loše rezultate, nije razočarao, ali puno drugih stvari je umiješano u to. Jedan pritisak javnosti i navijača, a navijači i javnost su u uvijek u pravu. Idući put kad dođe red na njega mora pripaziti na komunikaciju s javnošću i navijačima, ne samo on nego i neki naši igrači. Mi igramo rukomet zbog navijača i zbog javnosti", kaže Gobac.

Golužina ostavka ne znači i definitivni odlazak iz hrvatskog rukometa...

'U srijedu ćemo znati'

"Rastali smo se u korektnim odnosima, a on je uposlenik Saveza i bit će raspoređen na mjesto instruktora. On je među najtrofejnijim hrvatskim rukometašima, imao je izuzetno dobre rezultate i kao pomoćnik Červara i samostalno. Pritisak je bio neizdrživ, ali treba saslušati bilo naroda i onda odlučiti. I njemu i njegovoj obitelji je dobro došlo što se maknuo."

Po pitanju novog izbornika Gobac je prilično jasan.

"Najprije ćemo znati u srijedu prijedloge, a onda moramo razgovarati s kandidatima da vidimo. Najbliža je varijanta ona koju će Ivano imati u svojoj glavi, a to je ova koja se proteklih dana vukla po medijima, da Pero Metličić bude trener, Zvonimir Serdarušić izbornik, a Ivano Balić koordinator. On će dati prijedlog pa je na Upravnom odboru da to prihvate ili odbiju. On je momak koji je u tome 300 posto. U svakom slučaju, nijedna odluka neće biti ad hoc odluka", za kraj će Gobac.