Ostali sportovi
Ostali sportovi

Finale Lige prvaka: Ciudad i Kiel za još jednu kantu

Ponovilo se finale. Već nekoliko godine ove dvije momčadi dominiraju rukometnim parketima Europe. Prvaci svojih država, najjačih liga Europe ponovno će odmjeriti snage za najveću klupsku nagradu…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Kad se sudare dva roga izazivaju…i trećeg. Prijevod – kad se sudare Karabatić i Dinart, zadrhti i Cro Cop. 11 000 navijača u Kielovom hramu već je pokazalo kako se radi rukometna atmosfera u kojoj se malo tko može ravnopravno nositi sa njemačkim strojem.

Zagreb je bio jedna od rijetkim momčadi koja je izgledala koliko toliko al pari sa Karabatićem, Jichom i prijateljima. Ovoga puta im stiže njihov 'infant terrible', momčad koja je u rukometu kao Bullsi devedesetih u NBA ligi.

Steffanson, Dinart, Abalo, Metličić, Laen, Rutenka, Šterbik…sijeva sa svih strana- Rukometni 'Galaktikosti' ganjaju euro hat – trick. Bivši igrač Kiela Aleš Pajovič a danas Ciudada, da onaj koji je Metličiću davno htio izvadit krmelje iz očiju, neće nastupiti u prvoj utakmici zbog ozlijede ručnog zgloba.

Njemu su ovo posljednje utakmice za Ciudad, već je potpisao za Celje. Dušebajev, ima popriličan fond igrača, da žmirečki bira rezerve s klupe ne može falit'.

'Kiel je odlična momčad, šanse su 50 - 50, odlučit će nečiji bolji dan. Igrali smo puno puta do sada, detalji će odlučiti. Nadam se da ćemo napravit dobar rezultat i doma završiti posao,' izjavio je Parrondo, ciudadovo krilo za eurohandball.com.

Dobro se sjećamo prošlosezonskog finala. Kiel je slavio već nakon prve utakmice, u gostima su napravili senzaciju i čekali svrgavanje s prijestolja španjolske momčadi.

Ali Dušebajev i njegova momčad nije došla u Njemačku i 'skinula gaće'. Neće ni danas, u to budite uvjereni…