Ostali sportovi
Ostali sportovi

Fenomenalni Phelps otkrio tko stoji iza njegovih uspjeha...

Genijalni američki plivač Michael Phelps je otišao u legende i tko zna kada će ga, i hoće li, stići. Američki 27-godišnji plivač je, kako je sam i ranije rekao, u subotu završio olimpijsku karijeru...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

"Rekao sam sebi da će mi London biti moje posljednje Igre i ostajem pri tome. Neću ići u Rio de Janeiro, jednostavno, tako sam odlučio. Imat ću 31 godinu i to je puno. Ne želim time obezvrijediti ljude s 30 godina, ali tako sam sebi rekao i to je to", rekao je Phelps.

U subotu je Phelps osvojio 22. medalju s olimpijskih igara i to čak osamnaestu zlatnu. Osvojena je u štafeti 4x100 mješovito, a baš je Phelps bio ključni čovjek u američkoj štafeti.

Nakon što su Matthew Grevers i Brendan Hansen odradili leđnu i prsnu dionicu, štafeta SAD-a je bila na drugom mjestu iza Japana, ali onda je Phelps leptirovim stilom doveo svoju reprezentaciju u vodstvo, a Nathan Adrian je slobodnim stilom zaključio priču.

"Volim te", rekao je Bob Bowman, čovjek koji Phelpsa trenira otkada je Michael bio mali dječak.

"Uspjeli smo", uzvratio mu je Phelps, a Bowman je dodao:

"Jesmo, hvala ti."

Na kraju nevjerojatni Phelps je dodao:

"Moram zahvaliti svima, mnogima, koji su mi pomogli, ali je Bob ispred svih. On me napravio najboljim na svijetu. I najboljim ikada. Ponosan sam na sve što smo napravili kroz sve ove godine. Bilo je naporno, slatko, zapravo, veličanstveno."