Ostali sportovi
Ostali sportovi

Fantastičan početak sezone: Sandra Perković postavila novi rekord!

Fantastičan početak sezone bilježi Sandra Perković koja je na svojem prvom ovogodišnjem nastupu u Dijamantnoj ligi bacila disk na iznimno dalekih 70.52 čime je za centimetar popravila svoj hrvatski rekord!

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Perković je u Šangaj otputovala odlično raspoložena nakon dugačkih priprema i, očito, spremnija nego ikad. Nakon što je početkom ožujka ove godine u Splitu bacila disk na fantastičnih 70.51 prvi put u karijeri prebacivši čarobnu granicu od 70 metara, ponovila je to i u Šangaju.

Hrvatska rekorderka je u Šangaju bila još bolja, disk je odletio centimetar dalje čime je postavila novi hrvatski rekord, novi rekord Dijamantne lige i vodeći rezultat u svijetu ove sezone.

Ovaj rekordni hitac došao je u petoj seriji, a Perković je u vodstvu bila od druge serije kada je izvela prvi ispravan hitac.

U prvoj seriji je prestupila te je vodstvo nakratko održavala odlična Australka Dani Samuels, no u drugoj seriji Perković je bacila točno šest metara duži hitac od do tada vodeće i sa 69.93 preuzela vodstvo.

Već tada je bilo jasno da će Sandra uzeti pobjedu u prvom diskaškom natjecanju u Dijamantnoj ligi ove godine. Ostale natjecateljice nemaju tu daljinu u svojim rukama iako je Samuels izvela dva odlična hica u četvrtoj i šestoj seriji kada je disk letio na 67.89 i 67.88 metara.

Perković i Samuels tako su daleko pobjegle ostalim konkurenticama koje su teškom mukom prebacivale i 60 metara.

Sljedeći miting Dijamantne lige održava se 30. svibnja u Eugeneu, a u programu se nalazi i ova disciplina. (TS) 

Dijamantna liga, disk, Šangaj:

1. Sandra Perković (Hrvatska) 70.52

2. Dani Samuels (Australija) 67.89

3. Melina Robert-Michon (Francuska) 62.66

4. Yaime Perez (Kuba) 61.22

5. Rocio Comba (Argentina) 60.36

6. Gia Lewis-Smallwood (SAD) 59.24

7. Yanbo Yang (Kina) 59.11

8. Siyu Gu (Kina) 58.81

9. Jian Tan (Kina) 58.08

10. Dragana Tomašević (Srbija) 56.85

11. Zinaida Sendriute (Litva) bez ispravnog hica