Ostali sportovi
Ostali sportovi

Hrvatska osigurala drugi krug Eura, čudesni Alilović!

Teže no što se očekivalo hrvatski su rukometaši došli do druge pobjede na Europskom prvenstvu koje se održava u Danskoj...

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Naša reprezentacija je do prvog vodstva u dvorani Brøndby u Kopenhagenu došla sedmoj minuti kada je Ivan Čupić zabio za 4-3. Crnogorci su nakon toga još poveli s 5-4, ali bila im je to posljednja prednost u večerašnjoj utakmici. Hrvatska je u nekoliko navrata tijekom prvog poluvremena imala tri gola plusa, ali nije uspjela slomiti otpor suparnika, pa je na odmor otišla samo s 13-12.

U svlačionici se naša reprezentacija malo posložila, pa je nastavak otvorila serijom 5-1 i otvorila si put prema pobjedi. Vratili su se crnogorski rukometaši nekoliko puta na zaostatak od tri pogotka, ali nisu uspjeli ugroziti našu nacionalnu momčad.

Hrvatska je ovom pobjedom potvrdila prolazak u drugi krug, ali pitanje je koliko će bodova prenijeti. To će biti poznato nakon posljednje utakmice u skupini D, u petak protiv Švedske.

U večerašnjem je dvoboju Čupić postigao šest pogodaka, Damir Bičanić je dodao pet, a Manuel Štrlek i Marko Kopljar po četiri. Mirko Alilović je, pak, skupio 16 obrana na vratima. Kod Crnogoraca je s devet pogodaka najefikasniji bio Vasko Ševaljević.

Europsko prvenstvo rukometaša, 3. kolo:

Skupina C

Rusija - Srbija 27-25

Francuska - Poljska (kasnije)

Redoslijed: 1. Francuska 2 (-1), 2. Srbija 2, 3. Rusija 2, 4. Poljska 0 (-1)

Skupina D

Hrvatska - Crna Gora 27-22

Švedska - Bjelorusija (kasnije)

Redoslijed: 1. Hrvatska 4, 2. Švedska 2 (-1), 3. Crna Gora 0, 4. Bjelorusija 0 (-1)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.