Ostali sportovi
Ostali sportovi

Domagoj Duvnjak za Novu TV otkrio kakve mu savjete dijeli Ivano Balić

Minula godina donijela mu je ostvarenje sna na klupskom nivou…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Domagoj Duvnjak bio je po mnogima i najzaslužniji za HSV-ovo povijesno osvjajanje Lige prvaka.

"Mislim da je stvarno bila jedna predobra sezona za mene. Osvojio sam Ligu prvaka s klubom, a s reprezentacijom sam bio treći u Španjolskoj", kaže Duvnjak ekskluzivno za Dnevnik Nove TV.

Zbog brojnih postignuća mnogi ga smatraju najboljim na svijetu. Rukometaš godine u izboru renomiranog portala Planethandball, te prvo ime najjače rukometne lige svijeta po mišljenju bundesligaških trenera i igrača. Nedostaje još službeni IHF naslov.

Mikkel Hansen, Daniel Narciss, Filip Jicha i Arpad Šterbik zastrašujuća su konkurencija, ali čini se kako Duvnjak ima najbolje šanse.

Laskavi naslov hrvatskog sportaša godine pobjegao mu je tek za 9 glasova i otišao u naručje Marija Mandžukića.

„Fenomenalan uspjeh za mene. Moram reći da je Mario stvarno to zaslužio. I on je u Njemačkoj, pa ga pratimo i svi smo ponosni na njega i na njegove uspjehe."

Uskoro slijedi kontinentalna smotra u Danskoj.

"Nadam se da ćemo svi biti zdravi da odemo u Dansku kompletni, a tamo...Europsko prvenstvo je. Ima 16 stvarno vrhunskih ekipa, ići ćemo korak po korak. Imamo nezgodnu grupu, ali ja se nadam najboljem i naravno da mi uvijek pucamo na najviše."

A nacija će najviše očekivati baš od njega i on je svjestan toga. Nekad je u njegovoj ulozi bio Ivano Balić.

"S Ivanom se čujem dosta često, pogotovo sada kada je u Njemačkoj. Ivano i ja pričamo uvijek o rukometu, tako da ima puno savjeta. Najbolji savjet? 'Igraj svoju igru, mali!'"

Tri bronce - s Europskog i Svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara. Mogu li Duvnjak i ekipa u Danskoj početi zlatni niz?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.