Ostali sportovi
Ostali sportovi

Boonenu zbog kokaina zabranjen nastup na Touru

Svjetski cestovni prvak u biciklizmu prije četiri godine, 28-godišnji Tom Boonen, čeka kaznu Međunarodne biciklističke federacije nakon što je drugi put u karijeri bio pozitivan na kokain. U međuvremenu, zabranjen mu je nastup na Tour de Franceu...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Međunarodna biciklistička federacija je priopćila kako bi Belgijanac mogao dobiti od jednog do šest mjeseci suspenzije.

Boonen je na testiranju prije dva tjedna pao po drugi put u karijeri. Opet je u pitanju bio pozitivni nalaz na kokain, baš kao i prošle godine, kada mu je njegova momčad Quick Step zabranila nastup na Tour de Franceu. I sada su ga suspendirali 'na neodređeno vrijeme'.

>> Propali šampion: 'Ne znam što radim kad sam pijan!'

Kada je u subotu bio priopćen Boonenov pozitivni nalaz, iz UCI-ja su prvotno poručili da neće suspendirati belgijskog biciklista, budući da upotreba kokaina izvan natjecanja nije podložna sankcijama Međunarodnog biciklističkog saveza. No, jučer su ipak promijenili odluku.

Reagirali su i organizatori Tour de Francea. Zbog pozitivnog nalaza odlučili su zabraniti nastup Tomu Boonenu tijekom ovogodišnje utrke. Boonen je inače, tijekom karijere osvojio nekoliko sprinterskih etapa na Touru.