Ostali sportovi
Ostali sportovi

Atletika dobila Dijamantnu umjesto Zlatne lige

Međunarodna atletska federacija predstavila je novu, 'Dijamantnu ligu', koja će od 2010. godine zamijeniti dosadašnju 'Zlatnu ligu'.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

'Dijamantna liga' će imati 12 mitinga u Europi, Aziji i SAD-u, što je dvostruko više od dosadašnjih šest koji su se održavali isključivo u Europi. Povećan je i broj disciplina.

Ugovore s IAAF-om potpisalo je 12 organizatora - VN Londona, VN Velike Britanije, VN Lausanne, Bislett miting Oslo, Stockholm DN Galan, Monaco Herculis, VN Pariza, Memorial Van Damme Bruxelles, Prefontaine Classic Eugene, VN New Yorka, VN Kine i Weltklasse Zürich, a na čekanju su DKB ISTAF Berlin, Golden Gala Rim i VN Katara u Dohi.

'Novim formatom natjecanja želimo povećati zanimanje za naš sport,' poručili su iz IAAF-a. Detalji cijelog projekta će biti predstavljeni naknadno, no poznato je kako bi svaki miting imao nagradni fond od 416.000 dolara, a natjecatelji bi skupljali bodove.

'Oduševljen sam ovom idejom koja će atletici donijeti veliki iskorak i koja je sjajna promocija našeg sporta. Sada će najveće atletske zvijezde gostovati diljem svijeta,' naglasio je predsjednik IAAF-a Lamine Diack.