Ostali sportovi
Ostali sportovi

Švedski golman šokirao priznanjem na zalazu karijere: Liječio se - kokainom!

Na pragu 42. rođendana umjesto da uživa u posljednjem klubu karijere, on je dobio 15-mjesečnu suspenziju.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Umjesto da na pragu 42. rođendana uživa u svojoj vjerojatno posljednjoj sezoni karijere, švedski rukometni vratar Dan Beutler suspendiran je na 15 mjeseci zbog konzumiranja kokaina.

Beutler, koji je prethodne četiri sezone igrao za švedski Malmo, u svibnju ove godine pao je na doping testu.

Bila je to vijest koja je šokirala svijet rukometa, tim više što je Beutler golman koji je ostavio duboki trag u Bundesligi, gdje je osam godina branio za Flensburg, a 2013. je bio dio momčadi Hamburga koja je osvojila rukometnu Ligu prvaka nokautiravši u finalu favoriziranu Barcelonu. Suigrači su mu tada bili Domagoj Duvnjak, Blaženko Lacković i Igor Vori.

Pad na doping testu ga tjera u mirovinu

Imao je poslije toga nekoliko epizoda, da bi se 2015. odlučio skrasiti u Malmou. I sve je bilo super dok 15. svibnja ove godine nije došao na doping test. Rezultati koji su došli pokazali su da je Beutler uzimao kokain, a izrečena mu je i suspenzija u trajanju od 15 mjeseci što, s obzirom na njegove godine (10. listopada će proslaviti 42. rođendan) znači i vjerojatni kraj karijere.

Poslije svega što mu se dogodilo, Beutler je u intervju za SportBladet otvorio dušu. Bitno je napomenuti kako mu je u dijagnosticiran ADHD (poremećaj pozornosti s hiperaktivnošću), što ga je zapravo i nagnalo da počne uzimati kokain.

"Pokušao sam liječiti sam sebe, a nisam bio svjestan o kakvom se problemu zapravo radi. Psiholog mi je objasnio da kod nekih ljudi koji imaju ADHD postoji kemijska reakcija u mozgu gdje zupčanici u misaonim putevima naglo kliknu. Imao sam problema s radom u večernjim satima, postajao sam ekstremno umoran i jedva sam mogao pričati sa ženom", prepričao je Beutler.

Kokain je šmrkao u garaži obiteljske kuće i tvrdi da je sad prestao s tim.

"Kad sad pogledam iza sebe, mogu reći da sam bio na putu ravno za pakao. Da sam nastavio živjeti tako, uvjeren sam da bi sve završilo tragično", zaključio je Beutler.