Ostali sportovi
Ostali sportovi

Skandal: 'Ammann je varalica, mora biti kažnjen!'

Austrijanci optužuju Ammanna da koristi nedopuštenu opremu

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Švicarski skijaš-skakač Simon Ammann definitivno je trn u oku Austrijancima, budući da im pred nosom uzima medalje na velikim natjecanjima...

U Salt Lake Cityju je Ammann uzeo oba pojedinačna zlata na Olimpijskim medaljama, a i ove Igre su slično počele, budući je Švicarac bio najbolji na maloj skakaonici.

Pred skijašima-skakačima je nastup na velikoj skakaonici. Tako će u petak odraditi kvalifikacijski trening, a službeni nastup je u subotu. Prije toga na konferenciji za novinare se oglasio austrijski trener Alexander Pointner, koji je napao Ammanna:

'Ammann konstruira svoje pancerice tako da mu omogućavaju duži let. Jako dobro znamo što je legalno, a što je ilegalno i u ovom slučaju FIS (Međunarodna skijaška federacija) mora reagirati,' rekao je Pointner, ne obrazlažući točno na što misli, ali je sve potkrijepio riječima:

'Mi smo radili slične stvari, ali samo na treninzima. I znamo da pancerice time postaju aerodinamičnije i bolje probijaju zrak. No, isto tako, to je velika opasnost za mlađe i neiskusnije skakače. U svakom slučaju, taj potez je ilegalan i netko mora donijeti kaznu i provjeriti ovo što tvrdimo.'

Više o