Ostali sportovi
Ostali sportovi

Fak slavio, legende biatlona za debakl optužili nevrijeme!

Šok i nevjericu izrazili su favoriti prve biatlonske utrke u olimpijskom programu Igara u Vancouveru, na 10 kilometara u disciplini sprint...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

I dok Hrvatska slavi broncu Jakova Faka u biatlonu, ostatak svijeta bruji o neočekivanom podbačaju favorita. Kao glavni uzrok loših rezultata favorita ističu se vremenske neprilike. Podbacio je 36-godišnji Ole Einar Bjørndalen, koji je u ovoj utrci pucao na prvu medalju od pet koliko ih je planirao, čime bi na ljestvici najboljih zimskih olimpijaca pretekao trofejnog sunarodnjaka, skijaša-trkača Bjørna Daehlija.

'Ispalo je doista loše. Staza je bila u redu, no padalo je jednostavno previše snijega', kazao je razočarani vlasnik devet olimpijskih medalja nakon što je za pobjednikom, Francuzom Vincentom Jayem, zaostao minutu i 41 sekundu (17. mjesto).

Složili su se i Francuzi, koji su imali dva velika favorita i aktualnoga olimpijskog pobjednika ispred kasnijeg slavljenika Jaya. Vodeći u Svjetskom kupu, Simon Fourcade, završio je, međutim, utrku na katastrofalnom 71. mjestu, dok je njegov brat Martin do cilja došao s 35. vremenom. On je deseti u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

>> Jakov Fak osvojio brončanu medalju u biatlonu!

>> Heroj Fak: Opravdao sam nošenje hrvatske zastave!

Zlatni iz Torina prije četiri godine, Vincent Defrasne, zauzeo je 53. mjesto.

'Kad sam vidio vidio taj snježni pljusak, shvatio sam da nemam nikakve šanse i da je sve gotovo', izjavio je Defrasne, francuski barjaktar na otvorenju, dotaknuvši se pobjednika Jaya.

'Savršeno je to za njega, za francuski biatlon. Ako je itko to zaslužio, onda je to Vincent.'