Ostali sportovi
Ostali sportovi

Osvojila olimpijsko zlato, pa 'zakucala' trenera!

Risako Kawai nije htjela kao svoje kolege 'samo' nositi trenera na ramenima ukoliko osvoji zlato...

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Iza nas su sjajne Olimpijske igre u Rio de Janeiru na kojima smo svjedočili brojnim čudesnim proslavama sportaša koji su osvajali medalje, pogotovo zlata.

Sjetimo se samo emotivne Simone Manuel koja je briznula u plač kada je postala prva Afroamerikanka koja je osvojila olimpijsko zlato u plivanju. Bio je tu i neizostavni i neuništivi Usain Bolt koji je imitirao LeBrona Jamesa i njegovu proslavu kod bitnih poteza u utakmici.

No najbolju proslavu u Riju vidjeli smo na hrvačkim borilištima. Japanka Risako Kawai (21) osvojila je olimpijsko zlato u kategoriji do 63 kilograma, a onda oduševila sve prisutne u dvorani. Njezin trener Kazuhito Sakae (56) potrčao je u zagrljaj svojoj štičenici, a ona ga je ne jednom, već dva puta prebacila preko ramena i 'zakucala' u pod.

"Prije finala trener mi je rekao da želi da ga nosim na ramenima. Troje kolega iz reprezentacije koji su osvojili zlato napravili su to, a ja sam treneru rekla da ga želim zakucati u pod i on mi je to dopustio", ispričala je na konferenciji za medije 21-godišnja hrvačica.

E tako se zahvaljuje treneru koji te odvede do olimpijskog zlata...