Ostali sportovi
Ostali sportovi

Sjajni Šarić vodio Hrvatsku do pobjede protiv Francuza

Hrvatska košarkaška reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu na zadnjem turniru uoči Olimpijskih igara...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nakon poraza od Argentine na turniru 'Četiri nacije' u Cordobi, Hrvatska je odigrala puno bolju utakmicu protiv Francuske i stigla do pobjede 76-70 (23-16, 15-11, 16-19, 22-24). Pritom je odličan bio Dario Šarić, koji je odigrao je jednu od svojih najboljih utakmica za reprezentaciju.

Novi igrač Philadelphije 76ers završio je susret s 18 poena, osam skokova i šest asistencija i pokazao kako može predvoditi momčad protiv najboljih. Nemojmo zaboraviti kako je Francuska okupila vrlo impresivan sastav za Rio. I ova pobjeda je pokazatelj u kojem smjeru treba ići.

Doduše, Francuska je opet igrala bez Tonyja Parkera, a odgovornost je preuzeo MVP Eurolige Nando De Colo. Igrač CSKA zabio je 20 koševa i uhvatio čak 11 skokova, no to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv Hrvatske.

Izabranici Aleksandra Petrovića dobro su otvorili utakmicu, dobili prvu četvrtinu 23-16, a na odmor odlaze s prednošću od 38-27. I više nisu ispuštali prednost. Unatoč tome što su imali skromnih 4/21 za tri poena. Francuzi su bolji u nastavku i u trećeoj i u zadnjoj četvrtini, ali je Hrvatska uspjela zadržati prednost i na kraju slaviti sa šest koševa razlike.

U zadnjoj utakmici na turniru uoči Olimpijskih igara Hrvatska igra u ponedjeljak protiv Srbije u 23 sata.