Nogomet
Nogomet

VIDEO Željko Vela iz Londona: Ugled Hrvatske je na kocki

Uoči utakmice Hrvatska – Argentina iz Londona se za Dnevnik Nove TV UŽIVO javio Željko Vela.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Razmišljao samo ima li utakmice tako čudne kao ova i ne mogu se sjetiti ni jedne u bližoj povijesti. Igramo protiv argentinskih zvijezda Messija, Di Marije, Aguera s igračima koji su se prvi put sastali, a vjerojatno i posljednji. Ova je utakmica, s obzirom na kvalifikacije, vrući krumpir koji je Davor Šuker prebacio u ruke Niki Kovaču.

Prihod od utakmice bit će plus za savez, dok će se rezultat uspješan ili ne pripisati Niki Kovaču. On je pak sam odlučio da igra s B sastavom zbog utakmice s Italijom. Sve je to čudno i na kocki je ugled reprezentacije i prije nego je počela utakmica.

''Mi smo inače iz Osijeka rodom, no cijela obitelj i unuci žive u Njemačkoj. Pratimo Vatrene gdje god da igraju. Kad je već došao i Messi mogao je i Luka malo'', rekao nam je Stjepan, navijač iz Njemačke koji prati reprezentaciju gdje god da igra.

Ovakve utakmice se igraju uglavnom ne zbog nogometa, gledatelja ili uigravanja igrača, nego da se zaradi novac. Ovdje večeras nema najave, nema plakata, nema ničega što bi govorilo da tu igra Leo Messi i Argentina.

Jasno je da bi izbornik Kovač, iako to nije javno rekao, da ove utakmice nema. Nakon SP-a je bila lavina kritika na njegov račun. Nakon četiri pobjede u kvalifikacijama to je malo zakrpano, ali ova je utakmice sada prijetnja da će opet provaliti negativa.