Nogomet
Nogomet

Zbog ovog transparenta podrške Ratku Mladiću UEFA žestoko kaznila Zvezdu

Krovna europska nogometna organizacija donijela je odluku o postupku pokrenutom zbog utakmice u Bjelorusiji.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Crvena zvezda je prezimila u Europi po prvi put još od sezone 1990./1991. kada su osvojili naslov prvaka Europe. Ždrijeb šesnaestine finala Europske lige donio im je sraz s moskovskim CSKA, ali umjesto spektakla Marakana će u prvoj utakmici biti prazna.

UEFA je kaznila Zvezdu s jednom utakmicom bez gledatelja i 50 tisuća eura jer su njezini navijači na gostovanju kod BATE Borisova u Bjelorusiji veličali Ratka Mladića - ratnog zločinca osuđenog na doživotnu zatvorsku kaznu.

Delije su razvukle transparent "1.000 doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi" te u više navrata skandirale njegovo ime.

Na valu euforije koje je zahvatila Zvezdu njezini navijači pokupovali su već 30 tisuća ulaznica za okršaj protiv CSKA iako je do utakmice ostalo više od mjesec dana (termin je 13. veljače).

Marakana bi u ovom dvoboju zasigurno bila puna jer Zvezda je bila najgledaniji klub grupne faze Europske lige s ukupno 143 tisuće gledatelja u tri utakmice (BATE Borisov, Arsenal, Koln).

Kažnjen i Partizan

Kažnjen je i drugi beogradski klub, Partizan, ali novčano, s 30 tisuća eura zbog pirotehnike, ulaska navijača na teren, nepristojnog ponašanja i blokiranih stepenica na utakmici protiv Young Boysa.

Partizan u šesnaestini finala Europske lige u prvoj utakmici dočekuje trenutno najbolji češki klub, Viktoriju Plzen.