Nogomet
Nogomet

Xavi objasnio zbog koga je htio otići i zašto Ronaldo ne bi trebao osvojiti Zlatnu loptu

Legenda Barcelone poručila je kako ga je prošla želja za odlaskom iz matičnog kluba.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Xavi Hernandez sad je napokon sretan u Barceloni. Otkrio je kako je bio odlučan u namjeri da ode, ali su ga predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu i trener Luis Enrique nagovorili da ostane.

''Imao sam namjeru otići, mogu vam reći da sam bio iznimno razočaran na kraju prošle sezone kada me trener nije stavio u momčad u odlučujućoj utakmici protiv Atletica. Bio sam toliko uvjeren da odlazim da sam to napisao nekim prijateljima u poruci. No, odlazak iz Barce bio bi veliki zaje... Došao je novi trener i rekao mi da ću biti važan dio momčadi. Razmišljao sam malo i onda odlučio ostati. Sad želim što duže biti ovdje'', objasnio je Xavi.

Rekao je da ga Luis Suarez podsjeća na Samuela Eto'a jer ima lošu narav, jak karakter i upornost, a objasnio je zašto Cristiano Ronaldo ne zaslužuje Zlatnu loptu.

''Nije baš puno napravio na Svjetskom prvenstvu (ispadanje već u skupini). A u godini u kojoj je Mundijal, cijela sezona je njime obilježena.''

On je, jasno, za Lea Messija. No, po toj logici trebao bi biti za Manuela Neura jer Messi nije osvojio Svjetsko prvenstvo iako je doveo Argentinu do finala i bio proglašen službeno najboljim igračem Mundijala.