Nogomet
Nogomet

Wenger: Mogli smo proći i puno gore

Menadžer Arsenala, Francuz Arsene Wenger, svjestan je kako 'Topnici' mogu biti i više nego sretno što su na jučerašnjoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Manchestera primili samo jedan pogodak...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

'Primili smo jedan i sreća je da nismo još koji. Manchester United je bio bolja momčad i na samom početku su imali nekoliko prilika nakon kojih je rezultat mogao biti i puno veći', kazao je za Sky Sports pričati Wenger nakon utakmice.

'Željeli smo, ali nismo bili kreativni koliko smo htjeli biti. Manchester je bio snažan, držali su nas u šaci i stvarali prilike. Moramo biti sretni ovakvim ishodom, ali isto tako obećati bolju igru za uzvrat. Naše šanse za prolaz nisu smanjene. Sljedećeg tjedna će Arsenal sigurno biti drugačiji i ovaj rezultat nam mnogo toga može ponuditi u uzvratu', zaključio je strateg londonskog kluba.

>> Manchester propustio kazniti blijedi Arsenal

No, navijači Arsenala, koji mnogo polažu na tradiciju uspjeha u polufinalima eurokupova, ovaj puta imaju manje motiva za optimizam - 'Topnici' još nikad nisu izgubili prvi polufinalni susret, nikad prije sinoćnjih 0-1 kod Manchester Uniteda.

Do sada je Arsenal šest puta izlazio kao pobjednik polufinala raznih europskih nogometnih kupova, ali nikad nije bio u situaciji da u uzvratu dostiže prednost rivala. Sedmo polufinale donijelo mu je prvo 'hvatanje rezultata' i to bš protiv najtežeg protivnika s kojim se ikad sastao u ovoj fazi natjecanja.