Nogomet
Nogomet

'Liga 16 put je u propast hrvatskog nogometa'

Nakon Dinamova definitivnog odustajanja od stranih sudaca u derbijima s Hajdukom, prepucavanje između bijelih i modrih nije zaustavljeno.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Direktor Dinama, Damir Vrbanović, odgovorio je svom kolegi iz Hajduka Frediju Fiorentiniju na konstataciju da je Dinamo smiješan klub. Vrbanović kaže da Dinamo svojim zahtjevima ide javno i transparentno, ne služeći se zakulisnim igrama. S druge strane, Hajduku predbacuje da se nikad nije ogradio od rasističkih ispada svojih navijača i ispada svojih članova nakon poraza od Varteksa.

>> Cirkus se nastavlja: Dinamo odustao od stranih sudaca

>> Dolazi nam liga koju nitko ne želi

'Nedopustivo je da se klub takve tradicije spusti na razinu da Dinamo nazove smiješnim. Ta je izjava kod mene osobno i kod svake osobe kojoj je u srcu plava boja izazvala ogorčenje. Recite mi gdje je službeno priopćenje da se Hajduk ograđuje od rasističkih ispada dijela svojih navijača?', pita se Vrbanović.

Dinamov direktor kaže kako će Liga 16 donijeti isključivo propast hrvatskog nogometa.

'Odgovorno tvrdim da će Liga 16 doživjeti svoj kolaps. Imam izvrsne informacije o financijskom stanju gotovo svih prvoligaša, a i dobrog dijela drugoligaša i odgovorno tvrdim da će, usprkos svim hvalospjevima Liga 16 propasti. Vjerujem kako ćemo iduću financijsku godinu početi sa stabilnom nulom, no do proljeća ćemo sigurno biti u minusu. Odgovorno tvrdim kako je to početak kolapsa i amaterizacije hrvatskog nogometa', završio je Dinamov direktor Damir Vrbanović.

Više o