Nogomet
Nogomet

Ruski predsjednik Putin šokirao sportski svijet

Ruski predsjednik Valdimir Putin odradio je veliko godišnje obraćanje javnosti na kojem se okupilo preko 1400 novinara...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je kako je Rusija na potpuno pošten način dobila domaćinstvo Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine, te dodao kako bi predsjednik FIFA-e Sepp Blatter morao dobiti Nobelovu nagradu za svoj rad.

Predsjednik Putin se u svom godišnjem obraćanju naciji osvrnuo i na sportske teme, a pogotovu rusko domaćinstvo nogometnog SP-a 2018 i veliku dopinšku aferu u ruskoj atletici.

"Mi nemamo nikakve dvojbe, uvjeravam vas da smo pošteno dobili Svjetsko prvenstvo. Što se tiče Blattera, on je poštovan čovjek, njegov humanitarni doprinos je ogroman i zaslužuje Nobelovu nagradu. To ne znači da nije bilo korupcije u FIFA-i, ali je nedopustivo da jedna zemlja nameće svoju pravnu jurisdikciju nad drugim zemljama i zadržava pravo da ih ispituje, iako time krši međunarodne odredbe", kazao je Putin, koji je ponovno napao SAD, čije tužiteljstvo je i pokrenulo aferu i FIFA-i, čiji je rezultat desetine uhićenih nogometnih dužnosnika.

Putin se okomio i na one koji uzimaju ili podržavaju doping u sportu nakon što je Ruski atletski savez suspendiran zbog prikrivanja pozitivnih doping-testova.

"Mi smo zemlja koja je posvećena borbi protiv dopinga i krivci moraju biti kažnjeni. Odgovornost za doping mora biti individualna, a sportski dužnosnici u svim međunarodnim organizacijama moraju se otvoreno suprostaviti dopingu", poručio je ruski predsjednik.