Nogomet
Nogomet

Vieira: 'Italija je rasistička zemlja!'

Francuski reprezentativni veznjak Patrick Vieira pridružio se mnogobrojnim tamnoputim nogometašima u Italiji koji su upozorili na stalne rasističke ispade publike diljem zemlje.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Interov pouzdani veznjak Patrick Vieira potvrdio je tvrdnju svog suigrača Cristiana Chivua, koji je također izjavio da je Italija zemlja u kojoj vlada rasizam među navijačima.

'Biti crni nogometaš je u Italiji teže nego u drugim zemljama jer te stalno zlostavljaju,' priznao je Vieira za Feelfootball.com.

'U Italiji sam već četiri godine i navijači mi stalno stvaraju probleme. No, najbolji odgovor je ostati smiren i koncentriran na terenu.'

Vieira odgovornima smatra Talijanski nogomet savez i vlast u državi.

'Savez i vladajući trebali bi više raditi na borbi protiv rasizma. Situacija ide na bolje ali još se ima mnogo toga za popraviti. Nogomet je važan u našem društvu i pomoću njega možemo ljudima prenijeti važne poruke.'

Francuz smatra da bi se i FIFA trebala aktivnije uključiti.

'FIFA mora reagirati, jer nije lako kad vas vrijeđaju rasisti s tribina.'

>> 'Hrvatski navijači će nastaviti s rasističkim uvredama!'

Patrick Vieira već duže je vremena ozlijeđen, ali dobro se oporavlja. Vjerojatno neće nastupiti već za vikend protiv Siene, no u kolu poslije mogao bi zaigrati. Njegova izjava mogla bi izazvati burne reakcije talijanske javnosti.

Više o