Nogomet
Nogomet

Zoran Mamić o 'doping slučaju Ademi': Možemo naslućivati...

Dinamo je pobjedom 4:1 protiv Zagreba produžio svoj rekord na 50 utakmica bez poraza u HNL-u. Trener Modrih Zoran Mamić je istaknuo kako je to bila najbolja uvertira za sudar s Olympiacosom u utorak.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

"Pjesnici" iz Kranjčevićeve standardno su nezgodan suparnik Dinamu, no Modri su rutinski odradili posao iako je već u 17. sekundi Zagreb poveo preko svog najboljeg igrača Gabrijela Bobana. Bio je to četvrti najbrži gol svih vremena u HNL-u. Modre je Fernandes sa dva pogotka poveo prema pobjedi, a Hodžić i Enriquez su dovršili posao.

''Nisam znao do jučerašnje presice da je to 50. utakmica bez poraza. Sretan sam i ponosan na to. Čestitke momčadi na tome. Važno je da skupljamo bodove nego da ganjamo rekorde, bitno je da smo imali dobru pripremu za utakmicu s Olympiacosom'', kazao je Zoran Mamić za Dnevnik Nove TV.

Olympiacos kao i Dinamo ima tri boda na kontu. U utorak, barem na papiru, Dinamo ima veliku šansu povećati izglede za famozno euro proljeće.
''Radi se o ekipi koja je godinama na vrhu grčkog nogometa, koja stalno igra Ligu prvaka, koja pobjeđuje velike ekipe poput sada Arsenala, a prošle sezone Juvea ili Atletica. Fantastična momčad! Dinamo mora igrati na puno većem nivou, kao protiv Arsenala, iznad svojih mogućnosti da bi mogao egzistirati protiv jedne takve ekipe.''

U Grčkoj se susreo sa stručnim stožerom Igora Tudora, evo kako seciraju Olympiacos.
''Možda nešto pod navodnicima slabiji defenzivni dio. Radi se o grupi fantastičnih igrača, koja je za mene iznenađujuće disciplinirana.''

Doping slučaj Arijana Ademija definitivno je šokirao svlačionicu. Još uvijek se ne zna tko je kriv, ali sigurno je da Ademi mjesec dana ne smije trenirati s momčadi.

''Teško je reći tko je zakazao, mi ne znamo decidirano zašto se nedozvoljena supstanca našla kod njega. Činjenica je da možemo naslućivati kako je to van našeg sustava. Naši igrači su prošli puno doping kontrola. Evo, na zadnjoj utakmici protiv Bayerna igrači su bili negativni'', zaključio je Mamić.

Karijeru koja ide uzlaznom putanjom mogao bi ugasiti B uzorak čiji rezultati uskoro stižu. Ako i on bude pozitivan, Ademiju prijeti suspenzija. Još uvijek se ne zna točno kolika.