Nogomet
Nogomet

VIDEO Tri pojačanja na meti Barce: Ovo je pravi dragulj s Messijevom vizijom!

Barcelona ima zabranu dovođenja novih igrača do sljedećeg zimskog prijelaznog roka, no Katalonci ne sjede skrštenih ruku.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu nedavno je izjavio kako katalonski klub nije paraliziran odlaskom Andonija Zubizarrete s mjesta sportskog direktora te da nastavljaju s traženjem pojačanja. Iako u ljetnom prijelaznom roku nemaju pravo na dovođenje igrača, to ne znači da Katalonci ne mogu dogovoriti transfer za zimu.

Barcelona je dobila kadrovsko pojačanje u liku Arieda Braide, bivšeg direktora Milana u najslavnijoj eri talijanskog kluba. Oformljeno je klupsko tijelo u kojem će osim Talijana sjediti i Carles Rexach, dopredsjednik Jordi Mestre i direktor Javier Bordas.
Katalonski mediji pišu kako je Braida već ponudio neke prijedloge, konkretnije trojicu igrača koji bi mogli biti zanimljivi Luisu Enriqueu: Marco Verratti (PSG), Danilo Luiz da Silva (Porto) i Paulo Dybala (Palermo).

Braida vjeruje kako će Verratti biti na tržištu ovoga ljeta jer će PSG krenuti po Paula Pogbu, a kako će Juventusov veznjak jako skupo stajati Parižane, nagađa se čak oko 90 milijuna eura, morat će nekoga prodati da bi zadovoljili uvjete financijskog „fair-playa“. Barcelona se nada da bi Verrattija mogla dobiti za oko 30 milijuna eura.

Sljedeći prioritet za Barcelonu je desni bek. Budući da se čini kako Dani Alves neće produžiti ugovor, a Montoya i Douglas ne zadovoljavaju kriterije, Barcelona će pokušati dovesti Portova Brazilca. U Barceloni su uvjereni kako će Danilo biti pojačanje i vjeruju kako bi ga mogli dobiti za također tridesetak milijuna eura.
Treći „pick“ je 21-godišnji Argentinac Dybala. Međutim, napadača Palerma žele mnogi, među njima i superbogati Manchester City. Mnogi stručnjaci tvrde da se radi se o pravom dragulju, sjajnom tehničaru, hitrom i spektakularnom napadaču, spretnom realizatoru i igraču s vizijom.

Braida misli kako može još puno napredovati, da ima potrebnu sobnost za veliki klub i da bi se sjajno uklopio. Barcelona će Dybala teško dobiti ispod 40 milijuna eura, a vjerojatno će trebati i dublje zagrabiti u džep. Mladi Argentinac nedavno je izjavio kako mu je san igrati u momčadi sa svojim slavnim sunarodnjakom Lionelom Messijem pa u Barceloni vjeruju kako im je to dodatno adut u pregovorima.