Nogomet
Nogomet

VIDEO: Mali Burnley potopio veliki ManUtd!

Nogometaši Burnleyja, novi prvoligaši engleske nogometne lige, šokirali su aktualnog prvaka Manchester United, te ga pobijedili 1-0 u 2. kolu Premiershipa

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Tako je Alex Ferguson već u drugom nastupu ove sezone osjetio na svojoj koži odlazak Cristiana Ronalda, a njegovi napadači i ostali igrači nisu materijalizirali niti jedan od čak 19 udaraca prema domaćim vratima. Pobjednički pogodak zabio je Blake u 19. minuti.

Da stvar bude gora, Michael Carrick je u 44. minuti promašio jedanaesterac za goste, čime je upotpunjena loša večer 'crvenih vragova'. Startni napad Fergusona na ovom ogledu je bio Rooney-Owen.

'U ovome trenutku nisam zabrinut, stvorili smo mnogo šansi za pogodak, Owen je promašio u prvom dijelu, Giggs u drugom,' prokomentirao je Ferguson, osvrnuvši se i na promašaj Michaela Carricka s bijele točke u 44. minuti:

'Da smo to realizirali pobijedili bismo, ali ne može se negirati zasluženost Burnleyjeve pobjede. Naradili su se za nju, a i navijači su im bili fantastični. Cijelu su večer bili uz njih.'

Zanimljivo, bila je ovo prva pobjeda Burnleyja, povratnika u Premier ligu nakon 1976. godine, protiv Uniteda od rujna 1968. godine.

Za prekid niza od 17 utakmica bez pobjede najzaslužniji je bio Robbie Blake, strijelac jedinog pogotka iz 19. minute.