Nogomet
Nogomet

VIDEO Madrid svjedoči povijesnom trenutku?

Ove subote mogli bi svjedočiti trenutku kada najslavniji europski klub, Real Madrid, prepravlja stranice svoje slavne povijesti...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Portugalski napadač Reala Cristiano Ronaldo nalazi se na samo pogodak udaljenosti od apsolutne legende kluba - Raula. Španjolac je u svojoj karijeri u madridskom dresu postigao 323 pogotka u 741 utakmici. Ronaldo je u svega 305 utakmica zabio čak 322 pogotka.

"Za one koji vole usporedbe, u ovom trenutku nema riječi s kojima bi se opisalo što Cristiano i Lionel Messi rade. Njihov nogomet je na nekoj sasvim drugoj razini", rekao je Raul za Marcu.

"Nevjerojatno je što je Ronaldo napravio u svega šest godina. Na prosjeku je od 50-ak golova po sezoni! Meni je bilo teško zabiti 20 u godini dana. Rekordi su ovdje da se ruše, a meni su oni uvijek bili manje bitni. Nadam se da će Ronaldo i dalje zabijati puno pogodaka i gurati Real prema osvajanju novih trofeja", rekla je legendarna sedmica Reala.

Prije nego Cristiano ispiše novu stranicu povijesti 'kraljevskog kluba' Marca je intervjuirala ponajbolje strijelce Reala kroz povijest, među kojima i predsjednika HNS-a Davor Šukera. On je u 109 utakmica za Real postigao 49 pogodaka.

"U ovom trenutku ne postoji igrač njegove snage, fizičke spreme, ubojitosti pred golom... On je čovjek s drugog planeta. Nogomet se mijenja otprilike svakih 10 godina, a on je prvi igrač koji je u mogućnosti zabijati toliko golova, a da ne igra isturenog napadača koji se mota po šesnaestercu. On je unikatan", rekao je Šuker.

Mišljenje o portugalskom napadu ponudio je i ponajbolji nogometaš svih vremena - brazilski Ronaldo.

"Oduvijek sam govorio da sam htio zaigrati s njim. Uvjeren sam da je on jedan od onih igrača koji ne pridonosi samo svojim pogocima već i svoje suigrače čini boljima. On i Messi su daleko bolji od svih ostalih igrača današnjice".

Real Madrid ove subote dočekuje slabašnu Granadu na Santiago Bernabeu i jasno je da će suigrači gurati loptu prema Ronaldu kako bi mu pomogli da pred svojim navijačima postane najboljih strijelac kluba svih vremena!