Nogomet
Nogomet

VIDEO Klopp želi u Liverpoolu odbačeno dijete Borussije

Unatoč dobrom startu, menadžer Redsa u siječnju će započeti s rekonstrukcijom momčadi.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Dok se Liverpool polako penje na ljestvici Premierlige, njihov novi menadžer okrenut je dovođenju pojačanja u zimskom prijelaznom roku.

Jürgen Klopp prilikom preuzimanja Redsa dao je do znanja kako će neke stvari u svlačionici morati mijenjati. Gotovo na dnevnoj bazi engleski mediji pišu o tome koje bi igrače mogao na Anfield dovesti karizmatični Nijemac, a sad je isplivalo još jedno ime, koje zvuči kao prilično realna akvizicija.

Kevin Grosskreutz igrač je koji je kod Kloppa u Borussiji Dortmund igrao na oba krila, u veznom redu te na desnom beku. Nogometaš velikih trkačkih kapaciteta savršeno bi se uklopio u filozofiju igre svog bivšeg trenera koji inzistira na njegovom dovođenju, piše Mirror.

Nakon šest provedenih godina u Borussiji, kada se svojim igrama izborio i za pozive u njemačku reprezentaciju (pet nastupa), Grosskreutzov se odlazak praktički poklopio s onim omiljenog trenera. Klopp je na kraju sezone dignuo sidro, a Grosskreutz 31. kolovoza, u zadnjim trenucima ljetnog prijelaznog roka kada ga je kupio Galatasaray.

Borussia Dortmund odnosno njen novi trener Thomas Tuchel nisu računali na Grosskreutza te su pristali na malenu odštetu od milijun i pol eura (plus 250.000 eura kad Turci izbore nastup u Ligi prvaka).

Međutim, prilikom realizacije transfera utvrđeno je da Galatasaray nije na vrijeme prikupio svu potrebnu dokumentaciju, uključila se FIFA i zabranila Turcima da registriraju Grosskreutza prije 1. siječnja, zbog čega on posljednja tri mjeseca isključivo trenira s budućim suigračima u Istanbulu.

Sad je Klopp nanjušio svoju priliku, svjestan da bi lako mogao slomiti otpor Galatasarayja i dovesti 27-godišnjeg all-roundera za svega nekoliko milijuna eura što je za Liverpool sitniš. Takvim razvojem situacije osim njih dvojice, bili bi zadovoljni i navijači Redsa, ali i ljudi koji vode Galatasaray, jer četiri mjeseca nakon što su ga doveli mogli bi za Grosskreutza dobiti i trostruko ili četverostruko veći iznos bez da je odigrao ijednu utakmicu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo