Nogomet
Nogomet

VIDEO Bilić: Protivnik je iz petog ranga, ali može zaprijetiti

Strasti oko neodlaska na Svjetsko prvenstvo i Bilićeve odgovornosti su se stišale - i Hrvatska okreće novu stranicu sa starim izbornikom…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Prijateljskom utakmicom protiv slabašnog Lihtenštajna počinje treći mandat Slavena Bilića na klupi reprezentacije. Kockasti će prvi put gostovati u Vinkovcima, uz testiranje novih imena poput Dujmovića, Bartulovića i - na najveće iznenađenje - Schildenfelda.

'Oni su to zaslužili svojim igrama, igraju u jakim ligama, igraju dobro čak i u onim europskim', izjavio je Slaven Bilić.

Prije Lihtenštajna u čarobnom notesu protivnika Zorislava Srebrića podcrtana je bila Argentina. Messija nema, pa za novake protiv Lihtenštajna ne bi trebalo biti previše alibija za lošiju igru.

>> Iznenadni Bilićev poziv dvojici novaka za Lihtenštajn!

'Radio sam na sebi, trenirao i vjerovao da će ovako nešto doći u budućnosti', rekao je Tomislav Dujmović.

Olić, Petrić i Mandžukić su izvan pogona, Jelavić stiže u srijedu, a Eduardo i Mate Bilić trebali bi popraviti statistiku protiv nejakog protivnika.

'To je peti rang reprezentacije, ali čak je i Andora znala nekome zagorčati poluvrijeme ako ne i utakmicu najvećima', objasnio je hrvatski izbornik.

Velikom pobjedom u Livornu Slaven Bilić započeo je svoj izbornički put. Vinkovci neće vidjeti Talijane ali za 90. godišnjicu Cibalije zaslužuju atraktivnu predstavu na početku, nadamo se uspješnog, trećeg Bilićevog mandata.