Nogomet
Nogomet

VIDEO Katalonija slavi novog 'šoumena' koji je 'zašamarao' Sociedad

Nogometaši Barcelone upisali su još jednu uvjerljivu pobjedu, dok je sjajnu predstavu za gledatelje priredio Neymar...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Vodeći sastav španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona u susretu 13. kola lakoćom je na svom Camp Nou svladao Real Sociedad s 4-0 (2-0). Šou za gledatelje priredio je brazilski virtuoz Neymar, koji je upisao dva pogotka i asistenciju.

Katalonci su poveli u 22. minuti kada je prizemnu loptu s desne strane ubacio Dani Alves, a na nju je prvi natrčao Neymar i zakucao je u mrežu momčadi iz San Sebastiana. Manje od pet minuta prije kraja prvog poluvremena Dani Alves odlučio se za visoki centaršut, na koji je Luis Suarez skočio i iz voleja zabio za 2:0.

Nakon manje od 10 minuta igre u nastavku uslijedilo je novo prizemno ubacivanje, ovoga puta s lijeve strane od Jeremyja Mathieua, a na lopti je ponovno prvi bio Nemyar - 3:0.

Točku na i sjajnoj partiji Katalonaca stavio je Leo Messi, kojem je pogodak pripremio Neymar. Argentinac je samo trebao poslati loptu u praznu mrežu. Bila je to 600. utakmica Messija u dresu Barcelone i 470. pogodak.

Pogledajte Neymarov novi dribling

Bio je to 43. pogodak ubojitog trojca MSN (Messi, Suarez, Neymar) ove sezone, s tim da je Barcelona dva mjeseca igrača bez Lea Messija. A još smo u studenom...

Ivan Rakitić odigrao je čitavu utakmicu za Barcelonu koja sada ima 33 boda, sedam više od drugog Atletica iz Madrida, a devet više od trećeg Reala.

Real Sociedad je 14. s 12 bodova.

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo