Nogomet
Nogomet

Velodrome se poklonio Mesiji

Ribery je vukao s jedne strane, a 'mali zeleni' 21. stoljeća s druge. Obračun titana na Velodromeu u Marseilleu protekao je u boljoj igri gostiju. Maradona nastavlja voziti pobjedničkim kolosijekom....

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Bordeauxov fantazista Yoann Gourcuff i bavrarska napast Franck Ribery zadavali su najviše muka obrani Gauča, u kojoj je lošim procjenama prednjačio, poslovično mušićavi, Gabrijel Heinze.

Ribery je u 29. minuti zapucao šansu koju je sjajno pripremio nadareni Gourcuff koji ove sezone pruža velike partije u dresu Bordeauxa.

Napade Gauča su predvodili Messi i Aguero koji se teško uspjevao othrvati klinču Gallasa i Mexesa, ali mu je dovoljan bio jedan bijeg da uposli veznjaka Newcastlea Gutierreza koji u 41. minuti dovodi Argentinu u vodstvo.

>> Španjolska - Engleska 2:0, Capello zadovoljan

Bio je to majstorski pogodak 25 – godišnjeg Gutierreza. Primio je loptu iskosa na 15-ak metara od gola, pa malo tanga – lijevo, desno i pljus... Mandanda je prošla ispod ruke, kroz njegov kut, 0-1.

>> Hrvatska pobjedonosno kroz Bukurešt

Drugo poluvrijeme, nema velikih promjena. Nevidljivog Anelku zamijenio je Benzema. Tri zamjene, toliko su izbornici zajedno zamijenili igrača. Angeleri i Tevez su ušli u drugom dijelu kod plavo – bijelih.

83. minuta, demonstracija moći, tehnike, kombinatorike i sjajne završnice. Tevez i Messi su se majstorski iskrižali na svojoj polovici. Manchester Unitedov predator se kreće kao 'tatar', kako Ćiro voli kazati. Povukao je nekih 30-ak metara, 
navukao stopere na sebe i predao štafetu najboljem na terenu, pogađate – Lionelu Messiju.

Završetak akcije i sami možete napisati. Lopta zalijepljena na lijevoj kopački, trzaj u lijevo i munjeviti prolazak kroz obranu Tricolora, s vrha šesnaesterca Mandanda ponovo prima gol u svoj kut – 2:0. Mesija je u 2009. u još jednoj predstavi pokazao da će ovo zaista biti godina 'Buhe'. Pri tom ne mislimo na neki virus. Zapravo mislimo, Messijev nogomet je virus za njegove čuvare.