Nogomet
Nogomet

'Ukrajinci ne vjeruju u pobjedu, ali vjeruju u Kazahstan!'

Stoper Dinama Kijev Goran Sablić otkriva kakva atmosfera vlada u Ukrajini uoči Engleske...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U Ukrajini nema euforije uoči susreta odluke. Svjesna je tamošnja javnost da nemaju reprezentaciju koja može sa sigurnošću dobiti jake Engleze, a ne uzdaju se ni u neozbiljan pristup gostiju. Potvrdio je to i naš stoper Goran Sablić, član Dinama Kijev.

'Nijedan novinski redak nije potrošen na bilo kakvu priču o tome da će Englezi odigrati s pola snage, ili da će u Ukrajinu doći tek toliko da upišu nastup. Engleze ovdje svi cijene i može se reći da pomalo strahuju od njihove igračke klase. Tim više što reprezentacija Ukrajine nije u idealnom sastavu, što se posebno odnosi na nedostatke u obrani i zato Rooney i društvo mogu napraviti ozbiljne probleme zadnjoj liniji Ukrajine,' objasnio je za Sportske novosti hrvatski stoper.

>> Capello ohrabruje: Protiv Ukrajine će istrčati najboljih 11!

Ipak, u Ukrajini nada još uvijek tinja, jer vjeruju da bi Kazahstan mogao zaustaviti Hrvatsku.

'Ukrajinci navode niz otežavajućih okolnosti koje čekaju Hrvatsku u susretu s Kazahstanom. Spominju čak i takve detalje kao dugački put do Astane, zatim igranje na umjetnoj travi u Kazahstanu. Ukupno se više bave našom utakmicom s Kazahstancima, jer očito je da vjeruju kako je taj dvoboj njihova prigoda za osvajanje drugog mjesta u skupini,' upozorava Sablić te dodaje:

'Uostalom, i Ukrajina je imala vrlo neugodnu utakmicu na gostovanju u Kazahstanu. Premda su naizgled uvjerljivo prošli s pobjedom 3:1, imali su dosta problema, Kazahstanci su mogli do boda. Poučeni vlastitim iskustvom, Ukrajinci vjeruju da je Kazahstan spreman napraviti iznenađenje.'

Utakmica Ukrajine i Engleske počinje u 18:15, uz tekstualni prijenos uživo na našem portalu Dnevnik.hr