Nogomet
Nogomet

Guardian o Mamiću: Tuče, namješta, prijeti smrću…

Dok izvršni Dinamov dopredsjednik mudro šuti i već više od dva mjeseca medijski ne istupa, sjetili su ga se na Otoku. Ugledni britanski Guardian u svojem je pregledu nogometnih 'sedam smrtnih grijeha' na peto mjesto smjestio pohlepu, a među uglednim društvom i Zdravka Mamića.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Znaju Englezi dobro tko je Zdravko Mamić. Prvo im je prodao 'mačka u vreći', Boška Balabana Aston Villi u jednoj od najvećih transferskih 'prijevara' kako su ju prozvali Englezi, a onda je na Otok isporučio okosnicu hrvatske reprezentacije Eduarda, Modrića, Ćorluku, pa i Kranjčara na neki način, iako je njega prije Engleske otjerao u zagrljaj najvećeg rivala.

>> I Dinamov direktor pjevao 'J… se Splite'

Piše Guardian o nepodopštinama Shearera, Southgatea, Paola Rossija, Schustera, Tapieija i drugih koji su svojim postupcima na neki način razočarali svoje navijače i javnost, a na kraju teksta smješten je, ni više ni manje, nego Dinamov izvršni dopredsjednik. I dok su svi imali po jednu nepodoštinu, novinar britanskog dnevnika ovako počinje priču o Maminju:

'Gdje uopće početi kada je riječ o izvršnom dopredsjedniku Dinama Zagreb. Njegovim namještanjima rezultata? Nacističkom salutiranju na utakmici s litvanskim Ekranesom?, nabraja novinar i nastavlja:

'Kroz prste progledanom 15-godišnjom zabranom obavljanja dužnosti zbog napada na jednog člana HNS-a? Ili kad je umalo srušio prometnog policajca kada su mu pokušali dignuti auto?'. Spominje se i napad štakom na Mesića iz gradskog poglavarstva, a Mamićevo spominjanje u uglednim britanskim novinama završava sa prijetnjama smrću novinarima i njihovom spašavanju skakanjem u grmlje.

Možda će se Maminjo javiti demantijem Guardianu, no njegovo ukazanje očekuje se tek nakon 31. svibnja i derbija na Poljudu.

Više o