Nogomet
Nogomet

U triler-utakmici Hoffenheim uzeo tri boda protiv Eintrachta

U prvoj utakmici 15. kola njemačke Bundeslige Hoffenheim je pred svojim navijačima, u trileru s čak pet pogodaka, slavio s 3-2 protiv Eintrachta iz Frankfurta...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Mreže su mirovale do 43. minute utakmice, kada je domaćin poveo pogotkom Kevina Vollanda nakon sjajnog proigravanja Roberta Firmina. Volland je zaobišao vratara i mirno pogodio za 1-0.

Nastavak je bio puno zanimljiviji, jer su pala čak četiri pogotka. Gosti su najprije izjednačili preko Stefana Aignera, koji je u 58. pogodio nakon poluvisokog ubacivanja Oczipka s lijeve strane Eintrachtova napada.

Sedam minuta kasnije domaćin ponovno vodi, a u vodstvo ga je doveo Mađar Adam Szalai. On je samo dvije minute ranije ušao u igru, no pogodak je postigao iz zaleđa koje je promaknulo pomoćnom sucu.
Haris Seferović zabio je za Eintracht 13 minuta prije kraja susreta, no sav trud gostiju uništio je Brazilac Firmino u 87. minuti. Gostujući vratar Timo Hildebrand najprije je rukom obranio udarac Szalaija, koji potom petom proigrava Brazilca, a ovaj lijevom nogom jedva prevaljuje loptu preko gol-linije.

Hoffenheim je pobjedom preskočio Eintracht na prvenstvenoj ljestvici, te je on sada sedmi s 23 boda, a Eintracht osmi s dva boda manje.

Bundesliga, 15. kolo:
Heffenheim - Eintracht Frankfurt 3-2 (Volland 43, Szalai 65, Firmino 87 / Aigner 58, Seferović 77)

 

Standings provided by