Nogomet
Nogomet

Ljubimac navijača Hajduka otišao u Belgiju, odlazi li i Balić u 'pet do 12'?

Tomislav Kiš napustio je Hajduk nakon četiri godine i otišao u belgijski Kortrijk.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ispadanje Hajduka u play-offu Europske lige počelo se održavati u odlasku igrača. Tomislav Kiš u nedjelju je postao novi napadač Kortrijka. Odšteta nije poznata, ali navodno se radi o maloj cifri od tek 150 tisuća eura.

Kiš je napustio Hajduk nakon četiri godine mučenja i sumnji u njegove kvalitete. Stigao je kao 17-godišnjak iz Sesveta i odmah oduševio Torcidu koja mu je često skandirala 'Kiš, Kiš, Kiš'. Struka i navijači Hajduka očito su imali sasvim različite stavove o mogućnostima napadača iz Zagreba. Kiš je na posudbama (Gorcia, Zavrč) trpao i trpao, no u Hajduku pravu priliku nije dobio.

Ovog ljeta se činilo kako će pod Damirom Burićom konačno proigrati, no u dvije najvažnije utakmice u sezone nije dobio priliku. Mnogi su ostali neugodno iznenađeni što Kiš nije dobio priliku u Liberecu, kada je Burić napravio jednu jedinu izmjenu, a u uzvratu je trener Hajduka radio mijenjao beka za beka u drugom poluvremenu (Tudor – Juranović) nego ubacio novog napadača.

Navodno je Kiš prihvatio ponudu Belgijaca nakon što mu je ponuđen novi ugovor za kojeg su njegov predstavnici odlučili da je premali i podcjenjivački. U Kortrijku je Kiš naslijedio Ivana Santinija koji je nakon sjajne sezone otišao u Standard.

Na samom kraju prijelaznog roka Hajduk bi mogao ostati bez još nekoliko nogometaša. Kapetana Gorana Milovića intenzivno prati danski Kopenhagen čiji ej sportski direktor jučer gledao pobjedu Hajduka u Zaprešiću. Mijo Caktaš navodno ima neke ponude koje nisu toliko izdašne da napusti klub, dok su zadnjeg dana prijelaznog roka Talijani (Juventus, Carpi) počeli intenzivno 'kuhati' mogućo odlazak Hajdukovog dragulja.