Nogomet
Nogomet

Tevez: Manchester je izgubio Ligu prvaka zbog Fergusona

Carlos Tevez broji svoje posljednje minute u Manchester Unitedu. Iako je sam odlučio otići unatoč tomu što su mu 'Crveni vragovi' ponudili novi ugovor, u Argentincu još ima puno gorčine, posebice prema menadžeru Alexu Fergusonu...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Posljednjih tjedana su trajali pregovori oko mogućeg nastavka suradnje, no to se neće dogoditi. Tevez je nakon dvije godine igranja na posudbi pod svaku cijenu želio napustiti Old Trafford, a pprema posljednjim informacijama Argentinac je vrlo blizu ostanka u istom gradu, ali igranja za susjedski City.

>> Manchester potvrdio: Tevez definitivno odlazi

No, za The Guardian se Tevez još jednom prisjetio dijela karijere u Unitedu i posebno suradnje s trenerom Alexom Fergusonom.

'Nitko se ne smije suprotstaviti Fergusonu, pa nisam smio niti ja. Fergusonov status je takav da ga se poštuje kao da je predsjednik države. Ako se sukobite s njim, uvijek gubite. Bili u pravu ili ne. Javno mnijenje je takvo da ste uvijek vi poražena strana', opisao je Argentinac šefa Unitedovaca.

'Moja obitelj najbolje zna koliko sam patio u Manchester Unitedu. Nisam mogao doći kući nakon utakmice ili treninga i jednostavno zaboraviti kako se osjećam. Prenosio sam svoje nezadovoljstvo i na obitelj a to je grozno. Često sam sjedio na klupi, ali zbog jedne takve utakmice je Ferguson upisao poraz. Otkako sam u Manchesteru, to je bilo jedino finale koje smo izgubili. Morao me staviti od početka protiv Barcelone u finalu Lige prvaka', zaključio je Tevez.