Nogomet
Nogomet

Stipe: Šanse su 'fifty-fifty'

Nogometaši Spartaka sletjeli su oko podneva na zagrebački Pleso, a očekivano veliki interes pobudio je dolazak vratara hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikose. Situaciju u Dinamu nije htio komentirati, no nada se odličnoj atmosferi na Maksimiru.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Stipe je odmah najavio kako je Spartak stigao u Zagreb s velikim ambicijama, jer nakon poraza od Udinesea u Moskvi u njihovoj prvoj utakmici, nemaju više prostora za kalkulacije. Ipak, Stipe zna da se na Maksimiru ne mogu samo tako uzeti bodovi. 

'Bit će teško. Imamo i mi svojih problema, baš kao i Dinamo. U postocima šanse su jednake', rekao je Pletikosa i nastavio: 'Ne bih htio ulaziti u probleme Dinama. Koncentriran sam na igru svoje momčadi i rezultat. Nama je prvenstvo gotovo i teško nam je održati natjecateljski ritam. Već protiv Tottenhama će biti jako teško...' 

>> Tko je dovoljno dobar za Mamićev Dinamo?

Vratar Moskovljana požalio se i na lošu prvenstvenu sezonu, a prolazak dalje u Kupu UEFA bio bi melem za navijače iako...

'Mom klubu je glavni cilj priprema za narednu sezonu. Bit će tu pojačanja, a svojim statusom sam jako zadovoljan.'

Stipe je naglasio kako se Maksimiru nada dobroj atmosferi koja će nositi i Dinamo i Spartak, a izbjegao je i odgovor o najvećoj prijetnji koja dolazi od strane domaćina.

'Ima tu dosta igrača koji mogu svojom individualnom kvalitetom riješiti utakmicu', rekao je Pletikosa očito smatrajući kako opasnost ne prijeti od Dinamove igre.