Automoto
Automoto

Rosberg pobijedio u Austriji ispred Hamiltona

Nico Rosberg je pobijedio na Velikoj nagradi Austrije, osmoj ovosezonskoj utrci. Drugi je bio njegov momčadski kolega Lewis Hamilton, a treći Felipe Massa u Williamsu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Lewis Hamilton nije uspio kapitalizirati najbolju startnu poziciju, a vodstvo utrke je u prvom zavoju sigurno preuzeo Nico Rosberg koji se odmah počeo odvajati i graditi prednost ispred Hamiltona.

Hamilton ga do kraja utrke nije uspijevao izravno ugroziti, a pomogla mu nije ni kazna od 5 sekundi zbog presijecanja crte prilikom izlaska iz boksa u 34. krugu.

''Nico je napravio fantastičan posao. Imao sam jako loš start i nakon toga sam pritiskao najviše što sam mogao'', izjavio je Hamilton nakon utrke.

Sebastian Vettel je svoje treće startno mjesto izgubio u 36. krugu zbog problema u boksu, a Ferrarijev kiks iskoristio je Felipe Massa koji se u zadnjim krugovima uspio othrvati marginalno bržem Vettelu.
Utrku su u krugu osvajača bodova završili još Bottas (5.), Hulkenberg (6.), Maldonado (7.), Verstappen (8.), Perez (9.) i Ricciardo (10.).

Velika nagrada Austrije nije bila posebno uzbudljiva, čemu su doprinijela i tek rijetka zaustavljanja u boksu. Vodeći su utrku odvozili sa samo jednim zaustavljanjem u kojem su se sa super mekanih prebacili na mekane gume.

Na stazi je bilo tek nekoliko umjereno atraktivnih borbi iz sredine poretka, a najspektakularniji trenutak utrke bio je sudar između Kimija Raikkonena i Fernanda Alonsa.

Točne okolnosti pod kojima su se dvojica svjetskih prvaka sudarila još nisu poznate, no obojica su iz bolida, na svu sreću, izašla bez povreda.