Nogomet
Nogomet

Ronaldo 'pocrvenio' zbog zvižduka iz publike?

Portugalac Cristiano Ronaldo tvrdi da nije trebao dobiti crveni karton na utakmici sa Cityjem, jer je njegovo nespretno igranje rukom uzrokovano sudačkim zviždukom kojeg je navodno krivo čuo.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Pobjeda Manchester Uniteda nad gradskim rivalima ostala je u sjeni crvenog kartona Portugalca Cristiana Ronalda, trećeg u njegovoj karijeri, kojeg je dobio na prilično glup način, nakon što je bez razloga rukama odbio loptu u protivničkom kaznenom prostoru i zbog toga zaradio drugi žuti, tj. crveni karton.

>> Rooney zabio za pobjedu Uniteda, Ronaldo isključen

Ronaldo tvrdi da je čuo zvižduk djelić sekunde prije nego što je rukama odbio loptu i zbog toga je zaključio da je sudac prekinuo igru. Kontroverzni sudac Howard Webb, koji nije ostao u dobrom sjećanju Poljacima na EP-u, pokazao je drugi žuti karton Portugalcu i poslao ga u svlačionicu.

'Mislio je da je čuo zvižduk suca. Pokušao se zaštititi da ga lopta ne pogodi u glavu,' tvrdi Sir Alex Ferguson, ali ne želi ulaziti u dublje analize:

'Ne želim ulaziti u sudačke odluke jer bismo mogli o tome govoriti cijeli dan.'

Menadžer Cityja Mark Huges smatra da je Webbova odluka bila ispravna.

'Sudac nije imao izbora. To je bio njegov drugi žuti karton, morao je otići s terena. Ne znam zašto je to napravio. Mogao je loptu odbiti glavom,' tvrdi Hughes.

Ronaldo će zbog blesavo zarađenog crvenog kartona propustiti dvoboj Carling kupa protiv Blackburna na Old Traffordu, a također i Ferguson, koji je kažnjen zbog javnog kritiziranja sudaca.