Nogomet
Nogomet

UEFA ipak smanjila suspenziju Rooneyju, hoće li to biti dovoljno?

Nakon uspješne žalbe Engleskoga nogometnog saveza (FA) suspenzija od triju utakmica zabrane igranja Wayneu Rooneyju u službenim utakmicama reprezentacije smanjena je na dvije...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

To znači da će napadač Manchester Uniteda ipak moći pomoći Englezima na Euru u Poljskoj i Ukrajini, i to u dvoboju posljednjega, trećeg kola D-skupine, protiv Ukrajine. Propustit će prva dva dvoboja Capellove momčadi, protiv Francuske odnosno Švedske.

Preciznije, Rooneyju je suspenzija treće utakmice zabrane nastupa i dalje važeća, samo je preimenovana u uvjetnu. To znači da bi ponovno mogla biti aktivirana ukoliko Rooney ponovi nesportsko ponašanje zbog kojeg je kažnjen u nekome od UEFA-inih natjecanja do početka Eura. S obzirom na ispadanje Manchester Uniteda iz Lige prvaka, Rooney će na proljeće morati paziti na vladanje u Europa ligi.

Kazna je 26-godišnjem napadaču izrečena zbog namjernoga nesportskog prekršaja nad crnogorskim braničem Miodragom Džudovićem u utakmici posljednjeg kola eurokvalifikacija.

U četvrtak je Rooney, skupa s izbornikom Fabijem Capellom i četvoricom odvjetnika koje je angažirao FA, uspješno obrazložio žalbu pred UEFA-inom Žalbenom komisijom u Nyonu.