Nogomet
Nogomet

BiH nadigrala Meksiko, Herrera poludio zbog poteza Sušića!

Meksička nogometna reprezentacija, suparnik Hrvatskoj na predstojećem Svjetskom prvenstvu, izgubila je od Bosne i Hercegovine s 1-0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Chicagu...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Sedam je utakmica trajala nepobjedivost izabranika Miguela Herrere, a seriju je prekinuo Izet Hajrović pogotkom u 41. minuti čikaškog dvoboja. Uoči početka SP-a Meksikanci će još odigrati prijateljsku utakmicu protiv Portugala u Foxboroughu, dok je za izabranike Safeta Sušića ovo bio zadnji test prije okršaja protiv Argentine na startu Mundijala.

Meksički je izbornik ponovno ušao u utakmicu s petoricom igrača u posljednjoj liniji i prepustio posjed lopte suparniku koji je stvorio nekoliko prilika, a najbolju je u sedmoj minuti imao Edin Džeko koji je iz blizine poslao loptu preko grede. Najbolju je priliku za Meksiko imao Javier Chicharito Hernandez koji je u 24. minuti pogodio stativu.


Hajrovic Goal Mexico vs Bosnia 0 -1 Friendly... by elencrist008

Trenutak odluke dogodio se u 41. minuti kada je Sejad Salihović s lijeve strane ubacio u sredinu, a Hajrović s osam, devet metara matirao meksičkog vratara Alfreda Talaveru.

U samoj završnici utakmice bosanski je golman Asmir Begović imao nekoliko dobrih intervencija, ali rezultat se nije mijenjao.

Herrera bijesan nakon utakmice

Bijesan je na konferenciji za novinare nakon poraza bio izbornik meksičke nogometne reprezentacije Miguel Herrera. Nije ga toliko razljutio poraz njegovih izabranika koliko potez bosanskog izbornika Safeta Sušića koji je u posljednji trenutak promijenio najavljenu postavu. Na teren u Chicagu su tako istrčali Sejad Salihović, Zvjezdan Misimović i Edin Džeko koji nisu bili najavljeni u početnom sastavu.

Iako je utakmica bila prijateljska, Herrera smatra da suparnički izbornik nije smio mijenjati postavu budući da je i on sam organizirao momčad na temelju najavljenog sastava BiH.

''Nadam se da se ovakvi prljavi trikovi neće događati na Svjetskom prvenstvu. Igrača u posljednji trenutka možeš zamijeniti samo ako se ozlijedio. Sušić je pokazao manjak poštovanja i ozbiljnosti, a suci su se samo smijali'', nervozno je na konferenciji za novinare pričao Herrera.

Meksikanci su utakmicu započeli u formaciji 5-3-2 koju su nakon 15 minuta promijenili u 4-4-2, a kasnije i u 4-3-3. Herrera tvrdi da su sve varijante moguće na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu gdje će Meksiko igrati u skupini A protiv domaćina, te protiv Hrvatske i Kameruna.

''Napravili smo određene izmjene tijekom utakmice kako bismo isprobali različite situacije u kojima se možemo naći. Sada idemo dalje i već smo fokusirani na utakmicu protiv Portugala'',  najavio je Herrera posljednji test uoči SP-a.(TS) 

Prijateljske utakmice:

Meksiko - BiH 0-1 (Hajrović 41)

Grčka - Nigerija 0-0