Nogomet
Nogomet

Štimac opet izvisio, Cico mora mijenjati stil života: I nakon Bilića - Bilić!

Ni Štimac, ni Kranjčar, a niti Ivanković, već Slaven Bilić ostaje na mjestu izbornika hrvatske reprezentacije.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Tako je presudio najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa Zdravko Mamić, izvršni predsjednik Dinama i član Izvršnog odbora HNS-a. Ono što se "šuškalo" u nogometnim kuloarima u ponedjeljak ujutro dobilo je svoju potvrdu u večernjim satima.

"Slaven Bilić ostaje izbornik! Takav je moj stav, vjerujem da će takav stav biti i svih ostalih na Izvršnom odboru. Naravno, ostaje ako pobijedi Latviju", izjavio je Mamić za Sportske novosti priznajući da je u prvom trenutak nakon poraza od Grčke u Pireju želio smijeniti Bilića, no da je došlo do "otrežnjenja" članova Izvršnog odobora HNS-a u zrakoplovu pri povratku u Hrvatsku.

"Danas sam za ostanak Slavena Bilića do kraja kvalifikacija. Ma, siguran sam da ćemo biti sudionici Europsko prvenstva. Ako se plasiramo, a hoćemo, naravno da će nas na Euru voditi Slaven Bilić!", izjavio je Mamić ne krijući da je u jednom trenutku želio Igora Štimca vidjeti na izborničkoj klupi.

"Štimac je bio spomenut kao mogući izbornik, bila bi to šok-terapija. No, kada proanaliziram nemoguće je da Štimac bude izbornik. Kranjčar je u svim razgovorima bio izraziti favorit. Cico ostaje i dalje kao najlegitimniji kandidat za budućeg izbornika, ali mora promijeniti stil života. Treba odlučiti hoće li biti trener ili će vrijeme provoditi sa svojim društvom", zaključio je Mamić.