Nogomet
Nogomet

Srečko Katanec ponovno izbornik Slovenije!

Srečko Katanec novi je izbornik slovenske reprezentacije, objavio je posljednjeg dana 2012. godine Slovenski nogometni savez (NZS)…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Katanec se tako nakon više od deset godina vraća na klupu slovenske vrste koju je u prvom mandatu odveo na Europsko prvenstvo 2000. i Svjetsko prvenstvo 2002. godine. Naslijedit će Slavišu Stojanovića koji je smijenjen početkom prosinca nakon što je sa Slovencima uzeo samo tri boda u uvodne četiri utakmice kvalifikacija za SP u Brazilu.

''Predsjednik Slovenskog nogometnog saveza Aleksander Čeferin i bivši izbornik slovenske reprezentacije Srečko Katanec u drugoj su polovici prosinca razgovarali o mogućnosti Katančeva povratka na izborničko mjesto. Pregovori su epilog dobili u ponedjeljak kada je Katanec prihvatio ponudu NZS-a. Izbornika još mora formalno potvrditi Izvršni odbor NZS-a koji će zasjedati u petak, 4. siječnja, a 49-godišnji Katanec će slovensku vrstu prvi put voditi 6. veljače u Kopru u prijateljskoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine'', stoji u priopćenju NZS-a.

Katanec je u posljednjih deset godina bio trener Olympiacosa, te izbornik Makedonije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. U igračkoj karijeri je bio član Olimpije, zagrebačkog Dinama, Partizana, Stuttgarta i Sampdorije. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.