Nogomet
Nogomet

Skandal trese Gordi Albion: 'Šok je kad te vrijeđaju tvoji navijači'

Engleskoj nogometnoj reprezentaciji prijeti barem jedna utakmica igranja pred praznim tribinama nakon što su njeni navijači, navodno, rasistički vrijeđali braću Ferdinand...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Anti-rasistička nogometna organizacija FARE (Football Aginst Racism in Europe) prijavila je Međunarodnoj nogometnoj organizaciji (FIFA) navijače "tri lava", zbog navodnih rasističkih povika za vrijeme kvalifikacijske utakmice za odlazak na Mundijal u Brazilu 2014. godine.

Navijači su za vrijeme utakmice protiv San Marina prošlog petka (8-0) navodno izvikivali rasistički uvredljive poruke protiv Rija Ferdinanda, koji je svega nekoliko dana ranije odbio poziv u reprezentaciju, te njegovog brata Antona.

Otkazivanje reprezentaciji zbog navodnih problema s ozljedom nije spriječilo Rija da bude sukomentator utakmice u Kataru, što je jako zasmetalo većinu engleskih navijača.

Ferdinand je, nakon što je čuo za vrijeđanje navijača, ostao šokiran, te se oglasio putem Twittera;

"Nemojmo prerano zaključivati što se zapravo dogodilo. Riječ je vrlo vjerojatno o manjoj skupini "navijača" koji to zapravo nisu. Pričekajmo istragu FIFA-e", napisao je.

''Rasizam nije šala, pogotovo kada su to tvoji navijači – šok!'', izjavio je Ferdinand za BBC. (TS)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.