Nogomet
Nogomet

Neočekivani problemi za 'Vatrene' uoči puta na Maltu: Je li to loš znak?

Hrvatska nogometna reprezentacija doživjela je malu neugodnost uoči odlaska na Maltu...

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, nije dobro započeo nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine. Uoči sutrašnjeg dvoboja s Maltom, izabranicima Slavena Bilića dogodila se mala neugodnost uoči odlaska na splitski aerodrom.

Naime, 'Vatreni' su jutros u 8.30 sati krenuli posebnim brodom sa Brača kako bi skratili put i malo sačuvali energiju za dvoboj s Maltom, no nakon nekoliko milja, brod se pokvario i i ostao nemoćno plutati u bračkom kanalu.

"Pokušali smo se ukrcati na pomoćni gumeni brod koji se nalazio na ovom brodu, no ni on nažalost nije bio ispravan", izjavio je za GOL.hr izbornik Slaven Bilić uz dodatak kako su spremi za sutrašnji dvoboj.

"Atmosfera je dobra, svjesni smo prilike koju imamo, tri boda su na tanjuru, nitko nam ih neće pokloniti, mi ih moramo sami uzeti, ali spremni smo za to, jako optimistično pristupamo toj utakmici," kazao je uoči polijetanja Bilić uz dodatak kako se trakavica oko prijelaznog roka nije previše odrazila na njegove igrače.

"To je utjecalo manje, ali jasno je da se radi o životnim pitanjima. No mogu reći da se se nije odrazilo na njih, na atmosferu u momčadi i na njihovo treniranje, tako da nije to utjecalo ništa na sutrašnju utakmicu."

Modrić oko kojeg su se najviše lomila koplja, uspio je neokrznut proći u cijeloj priči.

"Bilo je par igrača koji su bili u raznim kombinacijama i kalkulacijama, ali sad je to gotovo, tko je promijeni klub je promijenio, sada su oni apsolutno koncentrirani na nogomet," zaključio je Bilić, kojeg nije previše zabrinuli mali problemi uoči polaska na Maltu.

Na pučini su zbog kvara na motoru proveli sat i pol, a u pomoć im je stigao brod iz Splita koji je poveo igrače i stručni stožer i prevezao ih na obalu. Tamo ih je dočekao autobus koji ih je odveo do aerodroma. 'Vatreni' su tako sa dva sata zakašnjenja poletjeli iz zračne luke Resnik.

"Je li ovo loš znak?", upitao se jadan kolega prije nego su Bilićevi momci krenuli na važnu kvalifikacijsku utakmicu.

Odgovor ćemo saznati u petak navečer...