Nogomet
Nogomet

Ovo je 11 najboljih Engleza u ovoj sezoni: Imaju li šanse u Brazilu?

Stotinjak dana uoči Svjetskog prvenstva Englezi nemaju jasnu viziju prvih 11 reprezentacije.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Dva eminentna engleska medija, ugledni Guardian i poznati nogometni portal WhoScored.com stavili su na papir, crno na bijelo, tko trenutno čini najbolju 11-oricu engleskih nogometaša. Vodili su se formom u dosadašnjem dijelu superzanimljive Premierlige.

Roy Hodgson tako je mogao saznati, ako to već ne zna, da mu u momčadi treba igrati čak pet nogometaša Liverpoola, hit momčadi ove sezone. Od obrane do napada, svuda ima nogometaša Brendana Rodgersa, koji su iznenađujuće drugi u prvenstvu. Glen Johnson na desnom beku, legendarni Steven Gerrard i Jordan Henderson u veznom redu, mladi Raheem Sterling na krilu i sjajni Daniel Sturridge u napadu.

Na golu je Joe Hart iz Manchester Cityja, ispred njega Chris Smalling iz Man Uniteda te Gary Cahill iz Chelseaja, a na lijevom beku Leyton Baines iz Evertona. U vezi su osim nogometaša Liverpoola i Adam Lallana iz Southamptona te Wayne Rooney iza Sturridgea.

Zanimljivo, u prvih 11 nema nikoga iz Arsenala. Alex Oxlaide Chamberlain tek se vratio nakonj ozljede, a zbog istog razloga tu nema Thea Walcotta.

Što mislite, do kuda bi dogurala ova momčad na Svjetskom prvenstvu?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.

Više o