Nogomet
Nogomet

Legendarni brazilski kapetan neće doživjeti Svjetsko prvenstvo

U četvrtak je u Brazilu od posljedica srčanog udara preminuo legendarni kapetan brazilske nogometne reprezentacije Hilderaldo Luiz Bellini (83)...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Brazil je 1958. godine osvojio svoj prvi naslov svjetskog prvaka, a Bellini je tada postao prvi kapetan te reprezentacije koji je podigao trofej pobjednika svjetske smotre visoko iznad svoje glave. Tako danas, ispred planetarno popularnog stadiona Maracane u Rio de Janeiru, stoji Bellinijeva statua s trofejem iznad glave, a to je ujedno postao i tradicionalan način podizanja svakog trofeja u većini sportova.

Legendarni brazilski stoper je bio sudionik Svjetskog prvenstva i četiri godine kasnije, koje je Brazil također osvojio, te je je bio dio reprezentacije i 1966. godine.

Prema izvještajima iz bolnice Hospital 9 de Julho, Bellini je zaprimljen još u utorak nakon što je pretrpio srčani udarac, a preminuo je, u 84. godini života, od posljedica istog ovoga četvrtka. Brazilac je, navode brazilski mediji, bolovao i od Alzheimerove bolesti od 2011. godine.

Spomenimo i da je Bellini u karijeri branio boje isključivo brazilskih klubova: Vasco da Game, Sao Paula i Atletico Paranaensea. Nakon njegove smrti još su svega sedmorica brazilskih reprezentativaca, iz te zlatne generacije 1958. godine, živi. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.