Nogomet
Nogomet

Maksimiru prijeti poljudski scenarij: Očajan odaziv navijača za Makedoniju!

Visoke cijene ulaznica i loša atmosfera oko HNS-a prijete da na utakmici s Makedonijom naša reprezentacija neće imati dodatni vjetar u leđa...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

S obzirom da svi prizivaju navijače kao dvanaestog igrača, postavljamo pitanje - je li se cijena ulaznica mogla prilagoditi vremenu u kojem živimo?

Promatrati utakmicu s Makedonijom sa sjeverne tribine možete ako za to izdvojite 60 kuna, a mjesto na zapadu, s najboljim pogledom na teren, više je nego četiri puta skuplje. Točno 250 kuna. Bude li kiše, pokisnut ćete i po skupljoj i po jeftinijoj tarifi.

"Ne mogu utjecat na, koliko god želio, jeftiniju kartu i da stadion bude pun, i da ulaznica bude dostupnija većem broju naših navijača. To je politika saveza i o njoj netko drugi vodi brigu", ističe izbornik Igor Štimac.

Bilo bi za očekivati da će toliko željenu "toplu podršku" Savez isprovocirati niskim cijenama ulaznica. Ne zagovaramo da se na reprezentaciju ide za kunu, ali ovako čovjek koji bi na tribine poveo obitelj, ili barem jedno dijete, mora pretrpjeti ozbiljan udar na kućni budžet.

Za pripremanje u Hrvatskoj, bliže navijačima, Savez je zavrijedio plus. No, u Rusanovoj nisu prepoznali priliku za još jedan. A trebali su, jer dobar start i pozitivne vibracije potrebni su i svlačionici i kancelariji.

"Nama je sigurno od velikog značenja ta podrška s tribina. Ona je uvijek bila naš dvanaesti igrač. Kako kod kuće tako i na strani", kaže Štimac.

Atmosfera oko reprezentacije nije idealna. Ne prođe utakmica, a da novi izbornik i novi predsjednik ne poberu pokoji zvižduk. Svoje su mandate počeli opterećeni nekim hipotekama i tek trebaju postati simpatični.

U takvim situacijama ide se s niskim, motivirajućim cijenama, malo većim od „dinamovskih". Više ljudi puta manje novca jednako više navijanja za Hrvatsku i pristojan prihod. Ozbiljan novac ionako čeka u Brazilu.

Da prodaja karata ide loše potvrdio je i HNS-ov čovjek za taj sektor, Nikša Martinac, koji je u utorak rekao da je dosad prodano otprilike 1.500 ulaznica. Iako znamo da naši navijači imaju običaj uzimati karte u zadnji tren, ovo definitivno nije dobra vijest. Protiv Makedonije prijeti poljudski scenarij...