Nogomet
Nogomet

Hiddink uoči utakmice otkrio na koji će način nadmudriti Bilića

Izbornik nogometne reprezentacije Turske Guus Hiddink jako dobro zna koja je najjača strana reprezentacije Hrvatske…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Hiddink je za turske medije izjavio kako očekuje izjednačenu utakmicu protiv Hrvatske u petak u dodatnim kvalifikacijama za EP 2012.

"U ovakvim utakmicama teško je predvidjeti rezultat, ali znam da će se Hrvatska htjeti revanširati za poraz u četvrtfinalu EP 2008. Obje momčadi imaju talentirane igrače, a i atmosfera je nabijena na obje strane. Mi smo spremni za žestoku borbu, a za nas je najvažnije da spriječimo pas-igru Hrvatske i usporimo protok lopte. Drugi cilj je da sačuvamo mrežu, odnosno da ne primimo gol", izjavio je u četvrtak Hiddink za internetski portal Uefe.

Uoči puta u Istanbul hrvatski izbornik Slaven Bilić posebno je upozorio na dvojicu turskih igrača, veznjaka Atletico Madrida Ardu Turana, te napadača Trabzonspora Buraka Yilmaza, koji je u odličnoj formi i u turskom prvenstvu je u osam nastupa zabio 13 golova. Njega bi u svojim redovima željeli vidjeti Borussia Dortmund i AC Milan.

"Igrati na Euru je san svakog nogometaša. Ako u petak svi moji suigrači budu na visokom nivou, osjećam da bih ja mogao 'zapapriti' Hrvatskoj", kazao je Burak Yilmaz.
Uzvrat je u utorak, 15. studenoga, na zagrebačkom stadionu Maksimir. (V.R./HINA)