Nogomet
Nogomet

Grčki veznjak uoči Gruzije: Ne smijemo pogriješiti kao Hrvati

"Tražit ćemo u Gruziji pobjedu. Kad igrate na remi, obično se dogodi da izgubite. To je ono što se u petak dogodilo Hrvatima, a mi ne smijemo pogriješiti", rekao je vezni nogometaš grčke reprezentacije Costas Katsouranis.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Tom je izjavom najavio gostovanje grčke momčadi kod Gruzije u srazu posljednjega, desetog kola kvalifikacijske F-skupine za odlazak na Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. Grčka ne smije izgubiti tu utakmicu želi li potvrditi prvo mjesto i izravan plasman na Euro 2012.

Izbornik Fernando Santos u Tbilisiju neće moći računati na obrambene prvotimce Avraama Papadopoulosa i Vassilisa Torosidisa, zbog suspenzije odnosno ozljede. Također će mu nedostajati i Celticov centarfor Georgios Samaras, koji je u petak zabio prvi gol u 2-0 grčkoj pobjedi protiv Hrvata nakon 11-mjesečne golgeterske suše u nacionalnoj momčadi. I on je suspendiran.

Zbog toga je izbornik Santos momčad obogatio braničima Yiannisom Skondrasom i Steliosom Malezasom, dok bi Samarasa u napadu mogao zamijeniti 31-godišnji Angelos Charisteas, kojeg je Santos vratio u reprezentaciju nakon 16-mjesečne pauze.

"Imamo teškoća, ali dobro smo pripremljeni i siguran sam da igrači znaju što moraju učiniti da bismo došli do rezultata koji na treba. Neće biti lako."

Gruzijski izbornik Temuri Kecbaja, s druge strane, kaže:

"Ova utakmica ima golemo značenje za Grke. Treba im pobjeda za Euro. No, pobijediti namjeravamo mi", rekao je 43-godišnji izbornik koji na raspolaganju jedino nema 19-godišnjeg veznjaka moskovskog Spartaka Jana Ananidzea.